Identification of volatile compounds from polyolefin used for food packaging

  • Qi-zhi Su Grupo Universitario de Investigación Analítica (GUIA), Instituto de Investigación en Ingeniería de Aragón (I3A), Universidad de Zaragoza
  • Paula Vera Grupo Universitario de Investigación Analítica (GUIA), Instituto de Investigación en Ingeniería de Aragón (I3A), Universidad de Zaragoza
  • Elena Canellas Grupo Universitario de Investigación Analítica (GUIA), Instituto de Investigación en Ingeniería de Aragón (I3A), Universidad de Zaragoza
  • Cristina Nerín Grupo Universitario de Investigación Analítica (GUIA), Instituto de Investigación en Ingeniería de Aragón (I3A), Universidad de Zaragoza

Resumen

Identification of volatile compounds from different virgin polyolefin FCMs was carried out by GC-MS with both HS-SPME and ultrasonic extraction (UE), with the aim to obtein the most amount of volatile compounds from polyolefin. Seventy compounds were identified with 90% reliability by GC-MS with NIST 14 library, most of them are NIAS.

                   
Publicado
2018-05-25