Berlín a ’El museu de la rendició incondicional’ : Runes cobertes d’herba indiferent - Moreno Mulet, Àlex (Tropelías. Revista de Teoría de la Literatura y Literatura Comparada, 2024)
Aquest article estudia com El museu de la rendició incondicional, novel·la de Dubravka Ugrešić publicada l’any 1997, permet pensar a través de la ciutat de Berlín la situació d’Europa durant la Guerra Freda així com després de la caiguda del Mur, la dissolució de l’URSS i l’inici de les guerres de Iugoslàvia. A partir de l’obra de diferents autors i, posteriorment, posant el focus d’atenció en l’obra d’Ugrešić, s’hi analitza especialment l’ús de l’estratificació com a recurs narratiu, que permet desenvolupar unes reflexions sobre la superposició de capes temporals que hi ha en diversos espais o objectes concrets.