Hidrólisis ácida de cáscaras de vaina de cacao CCN-51.

Optimización del proceso para generación de azúcares reductores

Authors

  • Johanna Patricia Sanchez Quezada Grupo de Catálisis, Separaciones Moleculares e Ingeniería del Reactor (CREG), Instituto de Investigación en Ingeniería de Aragón (I3A), Universidad de Zaragoza - Universidad de Cuenca, Facultad de Ciencias Químicas
  • Jaime Soler Herrero Grupo de Catálisis, Separaciones Moleculares e Ingeniería del Reactor (CREG), Instituto de Investigación en Ingeniería de Aragón (I3A), Universidad de Zaragoza
  • Javier Herguido University of Zaragoza

DOI:

https://doi.org/10.26754/jji-i3a.201802845

Abstract

The hydrolysis reaction of the shell of the cocoa pod has been studied to generate reducing sugars. For its optimization, experiments were carried out modifying the main operating variables: time, temperature, mineral acid concentration and biomass. The highest production obtained was 51.66% of the total hydrolysable material.

   

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Author Biographies

Jaime Soler Herrero, Grupo de Catálisis, Separaciones Moleculares e Ingeniería del Reactor (CREG), Instituto de Investigación en Ingeniería de Aragón (I3A), Universidad de Zaragoza

 

   

Javier Herguido, University of Zaragoza

 

 

Published

2018-05-25

How to Cite

Sanchez Quezada, J. P., Soler Herrero, J., & Herguido, J. (2018). Hidrólisis ácida de cáscaras de vaina de cacao CCN-51.: Optimización del proceso para generación de azúcares reductores. Jornada De Jóvenes Investigadores Del I3A, 6. https://doi.org/10.26754/jji-i3a.201802845