Localización de la industria agroalimentaria en Aragón
DOI:
https://doi.org/10.26754/ojs_geoph/geoph.201159-60823Keywords:
Food industry, worlds of production, location, Aragón (Spain).Abstract
Food industry is bifurcating into two zones of production: that of standardized or global foods, on one hand, that of specialized or local foods, on the other hand. This bifurcation can be explained by means of the worlds of production theory. On the light of this theory, locationof food industry in Aragon (Spain) is studied. Two location patterns have been identified: global food industries are concentrated within the urban-industrial agglomeration of Zaragoza, while local food production is located within specific rural areas linked to agricultural productions strongly embedded to territory.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
How to Cite
Climent López, E., & Ruiz Budría, E. (2014). Localización de la industria agroalimentaria en Aragón. Geographicalia, (59-60), 73–84. https://doi.org/10.26754/ojs_geoph/geoph.201159-60823
Issue
Section
Artículos
License
- La revista conserva los derechos patrimoniales (copyright) de las obras publicadas, y favorece y permite la reutilización de las mismas bajo la licencia indicada en el punto 2.
- Las obras se publican en la edición electrónica de la revista bajo una licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 España (texto legal). Se pueden copiar, usar, difundir, transmitir y exponer públicamente, siempre que se cite la autoría, la url, y la revista, y no se usen para fines comerciales.
- Los autores están de acuerdo con la licencia de uso utilizada por la revista, con las condiciones de autoarchivo y con la política de acceso abierto.